pondělí 3. července 2017

Mošnov.

..aneb město, které nikdy nespí.

Tedy spíše naopak, město, které až na pár výjimek jen spí.



Je to sice smutné, ale je to tak. Mošnov je městečko (respektive obec), o rozloze něco málo přes 12 km² a počtem obyvatel asi 700.  Na jehož území se nachází mezinárodní letiště Leoše Janáčka (technicky vzato, letiště se rozkládá na území více měst/obcí, ne jen na území Mošnova). 
Ale i přes skutečnost, že se nejedná o velkoměsto, není třeba věšet hlavu, je tady pár možnost jak "zabít čas"!




Jelikož bylo dnes po dlouhé době krásné počasí (a protože evidentně nemám nic lepšího na práci) rozhodla jsem se projít se Mošnovem, zmapovat „co kde je“ a vše poctivě zdokumentovat na tento blog, pro všechny cestovatele, zbloudilé spottery, další praktikanty či třeba náhodné projíždějící.



Inu pojďme na to!
Naším středobodem bude letiště, přesněji hlavní (odbavovací, největší, nejvíc šikmá, nejprosklenější,…) budova, podle té se budeme nějak orientovat.



Pojďme se tedy konečně vydat na tajuplnou cestu po krásách Mošnova!

První co musíte udělat je samozřejmě vyjít před budovu a dostat se na hlavní (jedinou; hned před budovou; neminutelnou, ...) cestu, po ní pak půjdeme (po LEVÉ straně) asi 10 minut směrem k hasičárně dokud nedojdeme na první křižovatku (poznávací body: MEHLE, ubytovna, hasičárna) na které se dáme do leva (směrem k Mehle) a budeme pochodovat asi dalších 5 minut, pokud hned na první odbočce, na kterou narazíme zabočíme /opět/ vlevo, a půjdeme něco málo kolem 3 minut, mineme starou šedou budovu a dostaneme se k nové, žluté budově.


V této žluté budově je hned v přízemí obchod s korejskými potravinami, kde můžete nakoupit nějaké to zahraniční jídlo/pití.Vzhledem k velikosti obchodu je nabídka překvapivá. Od sladkostí, přes nápoje a instantní pokrmy až po korejskou rýži nebo alkohol. Navíc paní prodavačka je velice milá a ochotná s čímkoli poradit.



Pokud zrovna nejsme fanoušky asijských pochutin, či zrovna procházíme v době, kdy není otevřeno stačí tuto odbočku prostě přejít a dojít ke křižovatce, po levé straně je přechod pro chodce, pokud přes něj přejdeme a dáme se opět do leva, zahlédneme malou bílou budku na kolečkách, to je pekárna, funguje sice jen ve všední dny a ještě k tomu dopoledne, ale i přes to věřím, že se tato informace bude někomu hodit.




Napravo od pekárny je něco na způsob rychlého občerstvení. Jedná se o zelenou a nepřehlédnutelnou chaloupku.




V případě, že nemáme hlad, nebo to není to, co zrovna chceme, dáme se za přechodem doprava a následně vlevo. Tím se oficiálně pomalu dostáváme do „centra“ Mošnova!
Budeme pokračovat asi 3 minuty rovně, přejdeme přes most, půjdeme stále rovně a po chvíli zahlédneme na pravé straně místní COOP jednotu. Hned za poštou je další stará šedivá budova, to je pošta.



Když budeme pokračovat dále, narazíme opět na pravé straně na hospodu/restauraci.



O kousek dále je nalevo vedle hasičárny obecní úřad, který je propojen s informačním centrem, které uvidíme jen co se dostaneme na úroveň kostela/hřbitova.



Jakmile jsme u kostela, stojíme před rozcestím, pokud bychom se dali vlevo, nedostaneme se nikam. Opravdu, na mou duši přísahám, že tam už nic zajímavé není (snad až na kapli).



Když se ovšem dáme vpravo, po dvou minutách dojdeme k sportovnímu hřišti a po dalších dvou minutách ke kulturnímu domu (veliká žlutá budova). To je vše co Mošnov může nabídnout.



Tohle je tedy z mé strany pro dnešek vše. Doufám, že tento článek alespoň někomu pomohl. 



Žádné komentáře:

Okomentovat